Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Približne 100 dievčat sa v škole priotrávilo jedlom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Približne 100 žiačok dievčenskej školy v indickom meste Šegao ležiacom v štáte Maharáštra dnes previezli do nemocnice, pretože sa sťažovali na otravu jedlom. Oznámili to televízia IBN a tlačová agentúra PTI.

Miestne úrady uviedli, že dievčatá začali mať zdravotné problémy po tom, čo v nedeľu okolo 20.30 h miestneho času zjedli večeru.

Školáčky vo veku 12-15 rokov sa sťažoval na silné bolesti a zvracali, preto ich previezli do štátnej nemocnice. Okolo 40 dievčat následne z nemocnice prepustili a podľa lekárov väčšina z nich je mimo nebezpečenstva ohrozenia života.

Príčina incidentu zatiaľ nie je známa. Udalosť sa stala v čase, keď indické úrady sprísnili kontroly stravy podávanej študentom s ohľadom na množiace sa prípady otravy jedlom v rôznych častiach krajiny.

V indickom štáte Bihár zomrelo v polovici júla 23 detí po skonzumovaní bezplatného obeda v štátnej škole. Vyšetrovanie dospelo k záveru, že riaditeľka školy zanedbala kontrolu prípravy obedov a bola obvinená z "trestuhodnej nedbanlivosti". Žena s manželom viedli obchod zásobujúci školu potravinami a po masovej otrave detí sú na úteku.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu