Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vražda na objednávku: Kuchár chcel otráviť politika, zomrelo 22 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: freedigitalphotos.net)

ISLAMABÁD – Pakistanská polícia zatkla kuchára, ktorého obvinila, že otrávil 22 ľudí v rámci vybavovania politického sporu medzi dvoma vetvami jednej rodiny. Oznámili to miestne úrady.

Zločin sa odohral v centrálnej časti krajiny krátko po miestnych voľbách, v ktorých Arsal Chán Chiči prehral s bratrancom Džehanzábom Chánom Chičim. Arsal potom podplatil kuchára Muhammada Rafika, aby za 50.000 rupií otrávil jedlo v dome politického súpera, uviedol náčelník miestnej police Sadik Dogaru.

Otrávila sa skoro päťdesiatka ľudí, z ktorých 22 zomrelo. Paradoxne, hlavný terč sprisahania, Džehanzáb Chán Chiči, nebol práve doma, dodal Dogaru. Kuchár Rafík sa podľa náčelníka k otráveniu potravy už priznal, a tak ostáva už len počkať na lekársku správu, aby potvrdila, že úmrtia boli skutočne dielom jedu. Arsal Chán Chiči je na úteku.

Politika v Pakistane je často rodinnou záležitosťou, poznamenala agentúra AP. Nie je ničím neobvyklým, že členovia jednej rodiny stoja jeden proti druhému v radoch súperiacich politických strán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu