Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Františka čakalo na Copacabane 1,5 milióna katolíkov

Františka čakalo na Copacabane 1,5 milióna katolíkov
Františka čakalo na Copacabane 1,5 milióna katolíkov (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Pápeža Františka na svetoznámej pláži Copacabana na okraji brazílskeho Ria de Janeiro vo štvrtok v noci privítal obrovský dav až 1,5 milióna katolíkov.

Pontifik ešte predtým navštívil aj okrajové slumy tohto najľudnatejšieho mesta v Brazílii a pomodlil sa za chudobných. Chudobné štvrte známe aj ako favelas pritom kontrolujú ozbrojené gangy živiace sa obchodom s drogami. Polícia preto oblasti, kam zavítal František, "vyčistila" od kriminálnikov.

Pápež navštívil Copacabanu pri príležitosti osláv Svetového dňa mládeže. Priletel tam na súkromnom vrtuľníku a následne sa na svojom špeciálne upravenom aute s presklenou strechou prešiel pozdĺž pláže, aby pozdravil tamojších veriacich. Niekoľkokrát sa pri nich aj zastavil, aby im požehnal. Oslavy poznačilo studené a upršané počasie, tesne pred začiatkom slávnostného privítania pápeža však dážď ustál.

Sedemdesiatšesťročný František, ktorý pricestoval do Brazílie v pondelok, sa zasadzuje za chudobných, odkedy sa v marci stal prvým latinskoamerickým pápežom. Je to jeho prvá zahraničná návšteva od zvolenia za hlavu katolíckej cirkvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu