Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Český premiér si rýpol do predchodcov: Som verný, rozchádzať sa nechystám!

Jiří Rusnok
Jiří Rusnok (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český premiér Jiří Rusnok sa nechystá nadviazať na svojich predchodcov - Jiřího Paroubka, Miroslava Topolánka a Petra Nečasa - ktorým sa počas pôsobenia na čele vládneho kabinetu rozpadlo manželstvo. Vyplýva to z jeho reakcie na jednu z novinárskych otázok na dnešnej tlačovej konferencii v Prahe, informoval internetový server Novinky.cz.

"Mám jednu ženu stále, viac ako 24 rokov, a mám s ňou tri deti - s tou jednou ženou. Takže v tomto smere som trocha exotický prípad pre pražské prostredie, ako som pochopil," vyhlásil predseda vlády, ktorého netradičná otázka jednej zo žurnalistiek evidentne zaskočila.

"Budem robiť všetko pre to, aby som ochránil súkromie svojej rodiny práve preto, aby pokiaľ je to možné náš vzťah vydržal i naďalej a rodina netrpela týmto mojím možno trochu adrenalínovým excesom," cituje ďalšie Rusnokove slová internetový server iDNES.cz.

Jiří Rusnok na margo manželkinej účasti na verejných podujatiach súčasne poznamenal, že to je úplne suverénny, svojprávny človek a bude na nej, či sa bude chcieť zúčastniť na niektorých akciách. Premiér osobne nečaká, že by sa jeho manželka hnala do novín a časopisov.

"Ja ju schovávať nebudem a neschovávam. Ale rozhodne ju nebudem nikde primárne ukazovať, pretože to nie je súčasť mojej práce," dodal a potvrdil, že sa nechystá - bez ohľadu na výsledok hlasovania o dôvere jeho kabinetu - sťahovať do Kramářovej vily.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu