Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Objavili ženu nezvestnú 50 rokov: Spokojne si nažívala s novou rodinou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OTTAWA - Kanaďanka, ktorá zmizla zo svojho domova pred päťdesiatimi rokmi, bola nájdená živá a v poriadku u úplne inej rodiny. Lucy Johnsonová bola oficiálne nezvestná od mája roku 1965. Policajti sa vtedy obávali najhoršieho a podozrievali z podielu na jej zmiznutí manžela. Nenašli ale proti nemu žiadne dôkazy a prípad bol odložený. Teraz sa dcére pani Johnsonovej podarilo matku nájsť vďaka inzerátu v novinách, uviedla kanadská televízna stanica CBC News.

Lucy Johnsonová žila v meste Surrey v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Sused ju naposledy videl v septembri roku 1961, manžel Marvin Johnson jej zmiznutie ale nahlásil až takmer o štyri roky neskôr. Aj preto sa policajti domnievali, že niečo skrýva. Dôkladne vtedy rozkopali najmä dvorček pri ich dome, nič podozrivé ale neobjavili. Marvin Johnson zomrel na konci 90. rokov.

Tento rok v júni polícia v Surrey tento odložený prípad znovu vytiahla na svetlo. Dúfala, že by sa mohli objaviť nejaké nové indície. Dcéra pani Johnsonovej Linda si zároveň podala inzerát do novín, v ktorom po svojej matke pátrala. Reakcia prišla za pár dní. "Zavolala nám žena z Yukonu s tým, že videla fotografiu nezvestnej ženy v novinách a že táto žena je jej matka," uviedol Bert Paquet, hovorca polície v Surrey. Linda Johnsonová sa následne spojila so svojou nevlastnou sestrou, o ktorej nemala ani potuchy, a dozvedela sa, že jej teraz sedemdesiatsedemročná matka žije s novou rodinou v kanadskom teritóriu Yukon. Ako sa tam dostala a prečo z domu svojho pôvodného manžela zmizla, nie je jasné. "Je to veľmi dojímavá chvíľa pre obe dve rodiny. Rovnako má ale žena určite čo vysvetľovať," dodal Paquet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu