Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Silná explózia otriasla letiskom: Muž na vozíku odpálil podomácky vyrobenú nálož

Muž na vozíku sa odpálil z neznámych príčin Zobraziť galériu (3)
Muž na vozíku sa odpálil z neznámych príčin (Zdroj: SITA)

PEKING - Silná explózia dnes v podvečer miestneho času otriasla letiskom v Pekingu. Ako potvrdili miestne médiá, podomácky vyrobenú nálož tu odpálil muž na invalidnom vozíku, ktorý zranil len sám seba. Na letisku bol rýchlo obnovený poriadok a žiadne lety výbuch nenarušil, uviedla čínska štátna televízia CCTV.

Incident sa odohral pri východe od medzinárodných príletov v termináli číslo 3, napísala agentúra Reuters. Motív činu zostáva naďalej neznámy a polícia prípad vyšetruje, uviedla oficiálna tlačová agentúra Nová Čína.

CCTV spresnila, že mužom zraneným pri výbuchu bol 34-ročný Ťi Čung-sing z provincie Šan-tung. Na letisku odpálil podomácky vyrobené výbušné zariadenie napchaté strelným prachom z petárd, ale zranil len sám seba. Ako vážny je jeho stav, správy nespresnili.

Fotografie, ktoré sa objavili na internete, ukazujú niekoľko príslušníkov ochranky a ďalších zamestnancov letiska, ako pomáhajú komusi na zemi, a obďaleč leží prevrátený vozík pre handicapovaných.

Tlačový úrad letiska na telefonickú otázku AP uviedol, že o žiadnom podobnom incidente nemá informácie. Letisková polícia odmietla odpovedať na otázky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu