Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Pápež František navštívil pred cestou svojho predchodcu Benedikta XVI.

Benedikt XVI. a František
Benedikt XVI. a František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František dnes popoludní navštívil emeritného pápeža Benedikta XVI., odovzdal mu program svojej blížiacej sa cesty na Svetové dni mládeže v Riu de Janeiro a požiadal ho o duchovnú podporu počas návštevy Brazílie. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Aj Benedikt XVI. sa tak bude môcť duchovne podieľať na ceste a sledovať jej jednotlivé podujatia, uviedol Vatikán.

Františkov predchodca na svätopeterskom stolci, ktorý odstúpil z funkcie vo februári, ubezpečil hlavu katolíckej cirkvi o svojej podpore v modlitbách a pri tejto príležitosti pripomenul svoju účasť na Svetových dňoch mládeže v Kolíne nad Rýnom, Sydney a Madride.

Odlet argentínskeho pápeža na jeho prvú veľkú zahraničnú cestu od nástupu do úradu je naplánovaný na pondelkové ráno. Ešte v priebehu úvodného dňa návštevy Brazílie prijme Františka brazílska prezidentka Dilma Rouseffová. Na utorok nemá pápež František naplánovaný žiadny oficiálny program.

Ešte pred stretnutím s mladými ľuďmi v Riu de Janeiro  sa pápež v stredu 24. júla vyberie na súkromnú návštevu pútnického mariánskeho miesta v Aparecide, vzdialenej od samotného Ria takmer tristo kilometrov.

Pred omšou v miestnej bazilike sa zastaví v Kaplnke apoštolov, kde bude rozjímať pred sochou Panny Márie z Aparecidy, ktorej zasvätí svoj pontifikát. Modlitba, ktorú prednesie, sa potom stane novou oficiálnou modlitbou, ktorú sa budú kňazi modliť na konci každej svätej omše, aby zasvätili ľud Panne Márii z Aparecidy, vyplýva z informácií Vatikánskeho rozhlasu.

Od štvrtka začne pápežov nabitý program v Riu de Janeiro, ktorý vyvrcholí v nedeľu večer. Návrat hlavy katolíckej cirkvi do Vatikánu sa očakáva 29. júla v poludňajších hodinách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu