Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pitva odhalila príčinu smrti známeho rapera

Chris Kelly Zobraziť galériu (8)
Chris Kelly (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Príčinou úmrtia amerického rappera Chrisa Kellyho, ktorý zomrel 1. mája vo veku 34 rokov, bolo predávkovanie drogami. Výsledky toxikologických testov, ktoré zverejnil úrad súdneho lekára okresu Fulton v štáte Georgia, tak potvrdili predpoklady vyšetrovateľov.

V rapperovom organizme objavili niekoľko rôznych drog, o aké druhy išlo, však nezverejnili. Jeho matka však policajtom povedala, že člen dua Kris Kross noc pred smrťou užíval kokaín a heroín.

Kellyho našli v bezvedomí v jeho atlantskom byte, odkiaľ ho previezli do nemocnice, no tam ho už mohli len vyhlásiť za mŕtveho. Vyšetrovatelia si už od začiatku mysleli, že člen dua Kris Kross sa predávkoval. Vyplývalo to podľa nich z vyjadrení svedkov a tiež z dôkazov zozbieraných v Kellyho byte. Rappera pochovali v jeho rodnej Atlante, pričom na pohrebe sa zúčastnili napríklad druhý člen Kris Kross Chris Smith, producent Jermaine Dupri alebo rapperka Da Brat. 

Kris Kross sa preslávili v deväťdesiatych rokoch 20. storočia. Obaja mali len trinásť, keď ich v roku 1991 počas vystúpenia v atlantskom Greenbriar Mall objavil spomínaný Jermaine Dupri. Podpísal s nimi zmluvu v mene svojho vydavateľstva So So Def a pod jeho vedením nahrali a vydali debutový album Totally Krossed Out (1992). Preslávili sa singlom Jump, ktorý strávil osem týždňov na čele rebríčka Billboard Hot 100.

Absolvovali tiež turné s Michaelom Jacksonom, objavili sa v mnohých televíznych reláciách a hudobná televízia VH1 ich zaradila na 90. priečku rebríčka 100 najväčších detských hviezd. Ich ďalšie albumy Da Bomb (1993) a Young, Rich and Dangerous (1996) sa však úspechom nevyrovnali tomu debutovému. Vo februári sa predstavili na koncerte k 20. výročiu založenia So So Def, ktoré bolo ich posledným vystúpením. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu