Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šok na pretekoch: Lietadlo sa zrútilo priamo pred divákmi!

Lietadlo Zlín Z-526 AFS-V sa zrútilo počas letu na chrbte.
Lietadlo Zlín Z-526 AFS-V sa zrútilo počas letu na chrbte. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA/BERLÍN - Akrobatický let športového lietadla sa v Nemecku skončil tragicky. 47-ročný pilot zahynul, keď sa jeho lietadlo zrútilo pred zrakmi divákov motoristickej šou.

Vystúpenie akrobatického lietadla malo v nemeckom meste Finowfurt spestriť otvorenie pretekov historických vozidiel. Šou sa však zmenila na tragédiu. Lietadlo československej výroby Zlín Z-526 AFS-V pred divákmi predviedlo let na chrbte v malej výške. Po prelete popred tribúnu sa však zrútilo na zem a explodovalo:

Pád lietadla v Nemecku

Lietadlo pilotoval 47-ročný nemecký pilot, ktorý pri havárií zahynul. Lietadlo sa zrútilo na solárne panely, ktoré takmer okamžite po nehode vypli. Preteky automobilov organizátori zrušili. Podľa nemeckých médií prelet akrobata nebol oficiálnou súčasťou pretekov.

Internetom kolujú špekulácie, že pilot nemal akrobatický výcvik, alebo bol v akrobacií neskúsený. Lietadlo len pred nedávnom odkúpil z Čiech. Podľa zvuku videa je pravdepodobné, že počas preletu lietadlu vysadil motor. Oficiálne informácie o príčinách nehody však zatiaľ nie sú známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu