Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia v LA diskriminuje černochov a latinskoameričanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Dvojročné vyšetrovanie amerického ministerstva spravodlivosti potvrdilo, že afroameričania a latinskoameričania žijúci na predmestiach Los Angeles boli terčom nezákonných praktík tamojšej polície.

Zo záverov zverejnených v piatok vyplýva, že policajti obťažovali a zastrašovali obyvateľov čiernej pleti, ktorí boli súčasťou vládou dotovaného projektu bývania s názvom Section 8.

Rezort spravodlivosti v liste tamojšej polícii hovorí o potvrdení obvinení z diskriminácie a zneužívania predovšetkým v časti Antelope Valley. Polícia to odmieta a hovorí o potrebe kontrol dodržiavania podmienok programu.

Ministerstvo spravodlivosti však hovorí o protiústavných praktikách ako napríklad opakovaných kontrolách apartmánov, oveľa početnejších cestných kontrolách čiernych v porovnaní s bielymi obyvateľmi LA či používaní sily, ak boli kontrolovanými černosi.

Podľa vlády boli diskriminovaní aj latinskoameričania, ktorí protizákonne končili v putách za postávania na verejných miestach v snahe nájsť si prácu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu