Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Americké spoločenstvo ukončilo "liečbu" homosexuality: Šéf priznal, že je gay

Alan Chambers
Alan Chambers (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americké kresťanské spoločenstvo sľubujúce homosexuálom "konverznú liečbu" ich orientácie ukončilo svoju činnosť a ospravedlnilo sa klientom. Organizácia nazvaná Exodus International pôsobila od roku 1976 ako pastoračný úrad zameraný na "liečbu" homosexuálov. V USA mala 260 odbočiek.

"Urobili sme veľa chýb založených na našej viere," povedal vo štvrtok agentúre Reuters šéf spoločnosti Alan Chambers. "Ospravedlňujem sa za bolesť a trýzeň, ktoré sme spôsobili mnohým ľuďom," dodal s tým, že pastoračná činnosť spolok neukončí. Homosexualitou sa už ale podľa jednomyseľného rozhodnutia správnej rady zaoberať nebude.

Sám Chambers, ktorý žije na Floride s manželkou a dvoma deťmi, vo vyhlásení pripustil, že po mnoho rokov prehliadal svojou vlastnou vytrvalosťou príchylnosť k osobám rovnakého pohlavia.

Rozhodnutie spoločnosti Exodus International je odrazom zmien, ktorými Amerika v názoroch na odlišnú sexuálnu orientáciu prechádza. Homosexuálne sobáše už legalizovalo dvanásť amerických štátov. Najvyšší súd má do konca júna rozhodnúť o osude zákonov, ktoré na federálnej úrovni homosexuálne páry znevýhodňujú.

Kalifornia sa vlani stala prvým štátom Únie, ktorý "konverznú terapiu" detí zakázal. Rozhodnutie nie je právoplatné, kauzou sa má zaoberať najvyšší odvolací súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu