Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rozdiel medzi Čechom a Rusom? Klaus kradol perá, Putin diamantové prstene

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Majiteľ amerického futbalového klubu New England Patriots Robert Kraft tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin mu v roku 2005 zobral diamantový prsteň, symbol víťazstva v Super Bowle, teda vo finále ligy amerického futbalu. Kraft vraj bol potom americkými vládnymi úradníkmi naliehavo vyzvaný, aby v záujme zachovania dobrých americko-ruských vzťahov tvrdil, že prsteň bol darom pre Putina.

"Vytiahol som prsteň a ukázal mu ho. On (Putin) si ho navliekol a povedal: 'Mohol by som s tým prsteňom niekoho zabiť' ... potom si ho dal do vrecka, obklopili ho traja muži z KGB a odišli," vyhlásil Kraft podľa denníka New York Post na večierku v Carnegie Hall.

K incidentu vraj došlo v roku 2005, kedy mužstvo Patriots vyhralo svoj ​​tretí Super Bowl za dobu, keď ho vlastnil Kraft. Vtedy tiež podnikateľ vydal oficiálne vyhlásenie, že prsteň o skoro piatich karátoch za 25.000 dolárov bol darom pre Putina. Neskôr ale chcel prsteň naspäť a sťažoval sa Bielemu domu, keď bol prezidentom ešte George Bush mladší.

Odpoveď znela, že by bolo vhodné, keby to ďalej bolo vnímané ako dar. Úradníci na tomto stanovisku nič nezmenili ani po tom, čo Kraft argumentoval, že má k prsteňa, na ktorom je vyryté jeho meno, citový vzťah.

Podľa dostupných informácií je šperk v depozitári kremeľskej knižnice. Vyjadrenie ruskej strany k záležitosti nie je k dispozícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu