Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Putin sa opäť blysol, chytil prvú šťuku v živote: To je ale kusisko!

Úlovok Vladimira Putina Zobraziť galériu (2)
Úlovok Vladimira Putina (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes zaplnil médiá ďalším podareným kúskom. Na Sibíri tentokrát nevyrazil na lov tigrov, ale na ryby a hneď ulovil šťuku, ktorá váži 21 kilogramov. Úlovkom sa pochválil aj na oficiálnej stránke Kremľa. Jeho hovorca ubezpečil, že tentokrát nič narafičené nebolo.

"Musím sa priznať, že to je moja prvá šťuka," vyhlásil Putin na záberoch, zverejnených populárnym denníkom Komsomoľskaja pravda. Rozradostený Putin dokonca úlovok pobozkal. "No to je hotový krokodíl!" drmolil doprovod.

Rybolov sa podľa Putinovho hovorcu odohral na rieke Urbun, jednom z prítokov rieky Jenisej, a prezidenta sprevádzal okrem premiéra Dmitrija Medvedeva aj minister obrany Sergej Šojgu. Vytiahnutie úlovku z hlbín zabralo šéfovi "asi tri minúty".

Putin sa okrem povinností šéfa štátu už stihol zhostiť aj úlohy pilota hasičského lietadla i motorového rogala, potápal sa do morských aj sladkovodných hlbín a blysol sa aj v úlohe neohrozeného lovca, keď výstrelom z uspávacej pušky zachránil televízny štáb pred tigrom.

Ako potápač sa vynoril z Čierneho mora s antickými amforami v rukách, ale neskôr vysvitlo, že starožitnosti boli na dne nachystané vopred. Podobné podozrenia teraz hovorca Dmitrij Peskov odmieta. Sprievodcova pomoc sa údajne obmedzila len na to, že prezidentovi, keď ryby nebrali, požičal blyskáč, na ktorý šťuka zabrala. Úlovok, zvečnený vraj fotoaparátom premiéra Medvedeva, skončil na tanieri.

Úlovok Vladimira Putina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu