Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ničivé zemetrasenie zasiahlo Nikaraguu i Mexiko: Ľudia v panike vybiehali von

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MANAGUA - Zemetrasenie o sile 6,6 stupňa dnes zasiahlo pobrežie Tichého oceánu pri Nikarague.

Podľa americkej geologickej služby (USGS) bolo centrum zemetrasenia asi 80 kilometrov juhozápadne od mesta Nagarote v správnej oblasti León. Škody ani obete na životoch zatiaľ nie sú hlásené, napísala agentúra Reuters.

Nikaragua leží v Strednej Amerike medzi Tichým oceánom a Karibským morom. Susedné na severozápade s Hondurasom a na juhu s Kostarikou.

Zemetrasenie vyčíňalo i v Mexiku

Zemetrasenie s magnitúdou 5,8 zasiahlo dnes strednú časť Mexika a spôsobilo výpadky prúdu v hlavnom meste. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady. V mexickej metropole sa krátko po polnoci miestneho času asi pol minúty triasli budovy, pričom ľudia v panike vybiehali na ulice. Došlo pritom k preventívnej evakuácii viacerých reštaurácií, nočných klubov i obytných budov. 

Okrem výpadku prúdu a telefonického spojenia v niektorých oblastiach v blízkosti epicentra nie sú známe informácie o prípadných ďalších škodách. Podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) sa epicentrum otrasov nachádzalo v hĺbke 54 kilometrov pri meste Jolalpan, asi 122 km južne od mexickej metropoly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu