Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ničivé zemetrasenie v Indonézii: Zabilo 6 detí, ďalších 14 bojuje o prežitie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Najmenej šesť detí zahynulo a 14 ďalších uviazlo pod troskami mešity, ktorá sa zrútila počas utorkového zemetrasenia v Indonézii. Deti mali práve hodinu čítania z Koránu.

"Šesť detí našli mŕtvych pod troskami. Záchranári sa snažia vytiahnuť odhadom 14 ďalších, ktoré sú tam stále uviaznuté," uviedol Subhan Sahara, šéf záchranárov v provincii Aceh. Vyjadril nádej, že ich nájdu živé, hoci pripustil, že "šance sú malé". Šesť potvrdených mŕtvych zvýšilo celkový počet obetí zemetrasenia doteraz už na 11. Desiatky ďalších utrpeli zranenia. Otrasy tiež spôsobili zrútenie mnohých domov.

Aceh v utorok zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,1, ktoré vyvolalo paniku medzi obyvateľmi, keďže región v severozápadnej časti Sumatry postihli v roku 2004 ničivé vlny cunami. Podľa hovorcu indonézskeho úradu civilnej ochrany Sutopa Purwa Nugroha bolo silné otrasy cítiť okolo 15 sekúnd, pričom v provinčnej metropole Banda Aceh a iných mestách ľudia vybiehali v strachu na ulice. Zemetrasenia sú v Acehu pomerne časté a obyvatelia majú stále v živej pamäti katastrofu z roku 2004, keď cunami vyvolané podmorskými otrasmi na území provincie zabili 170-tisíc.

Desaťtisíce ďalších obetí vtedy hlásili z iných krajín ležiacich pri brehoch Indického oceánu. V septembri 2009 otriaslo silné zemetrasenie aj oblasťou pri meste Padang na Sumatre, kde zahynulo vyše 1000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu