Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Český premiér Nečas sa rozvádza: Toto je dôvod!

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

PRAHA – Premiér Petr Nečas (ODS) sa rozvádza. Vo vyhlásení pre médiá dnes uviedol, že podal návrh súdu, ku ktorému sa pripojila aj jeho žena Radka. Neľahkú situáciu vraj obaja riešia s rešpektom, najmä voči deťom. O tom, že s manželkou nežije v spoločnej domácnosti informoval Nečas tento rok v januári. Ich manželstvo trvalo viac ako 25 rokov.

"Naše majetkové pomery sú verejnosti dostatočne známe. Podľa dohody by mali byť upravené tak, aby predovšetkým zabezpečili dostatočné zázemie pre ďalší život oboch detí v starostlivosti matky," uviedol Nečas. Dodal, že dve maloleté dcéry Tereza a Márie zostanú v starostlivosti matky, pričom Nečas sa bude aj naďalej podieľať na ich výchove. Spoločne majú manželia štyri deti, dvaja synovia Ondrej a Tomáš už sú plnoletí.

O rodinných problémoch šéfa vlády a ODS sa špekulovalo už vlani, oficiálne manželia oznámili, že spolu nežijú a ich vzťah prechádza zložitým obdobím, tento rok 17. januára. Už pred tým sa Nečas napríklad bez sprievodu partnerky zúčastnil tradičného novoročného obeda u vtedajšieho prezidenta Václava Klausa v Lánoch. "Už dlhodobo nie sme schopní zladiť naše predstavy o rodinnom a pracovnom živote, hoci sme sa o to obaja poctivo snažili," uviedli vtedy Nečasovci. V januári ešte nebolo jasné, či zhruba tri desiatky rokov trvajúce manželstvo skončí rozvodom.

Vtedy v rozhovore pre denník Blesk Nečas zároveň vylúčil, že by dôvodom rozpadu jeho manželstva mohol byť niekto ďalší. "Príčinou našej súčasnej rodinnej situácie nie je nikto tretí, a to ani na mojej strane, ani na strane mojej ženy," povedal Blesku Nečas. Bulvárna tlač v minulosti špekulovala o vzťahu Nečasa a jeho spolupracovníčky Jany Nagyovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu