Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vysokoškoláčku znásilnili a zavraždili: Doráňané telo našli pri kanále

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NAÍ DILLÍ - Študentku indickej vysokej školy hromadne znásilnili a zavraždili na predmestí Kalkaty vo východnej časti Indie, oznámila dnes agentúra DPA. Na protest vyšli do ulíc stovky ľudí.

V spojitosti s prípadom polícia zatkla v piatok troch mužov. Telo študentky (20) so stopami zranení objavili v blízkosti kanála. Znásilnenie sa zrejme odohralo v rozostavanej budove.

"Zaznamenali sme prípad hromadného znásilnenia a vraždy. Podozriví boli zadržaní krátko po čine," informoval miestny vyšetrovateľ.

Stovky rozzúrených demonštrantov žiadajú pre páchateľov trest smrti. Podľa aktivistov pokračujú sexuálne útoky na ženy a dievčatá v Indii v nezmenšenej miere aj napriek zákonom. Vinia najmä políciu, ktorá je podľa nich v prevencii týchto zločinov laxná.

Minulý týždeň sexuálne napadli americkú turistku traja Nepálčania v severnom meste Manali. Sexuálne násilie sa stalo v krajine stredobodom pozornosti po tom, ako v decembri hromadne znásilnili študentku v autobuse v Naí Dillí, ktorá na následky útoku zomrela. Prípad vyvolal v Indii celoštátne protesty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu