Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gerhard (†52) sa s nožom vrhol na policajné komando: Museli ho zastreliť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ – Zvláštna jednotka viedenskej polície WEGA dnes pri zásahu v rakúskej metropole zastrelila útočníka, ktorý ju napadol nožom. Po mužovi vystrelili štyria členovia komanda, uviedla policajná hovorkyňa Adina Mircioaneová. Zatiaľ nie je jasné, koľko guliek ho zasiahlo, napísala agentúra APA.

Polícia útočníka identifikovala ako istého Gerharda (52), ktorý mal v minulosti opakovane konflikty so susedmi a políciI preto nebol neznámy. Incident sa odohral v okrajovej viedenskej štvrti Liesing a podľa všetkého začal ako ďalší susedský spor.

Muž, ktorého spravodajský portál kurier.at označil ako očividne psychicky narušeného, si najskôr sťažoval u maliarov na hluk v dome a počas sporu vytiahol zatvárací nôž. Remeselníci privolali políciu, ktorá musela takisto čeliť útoku nožom. Na miesto preto dorazila zásahová jednotka WEGA, ktorá sa pokúsila vyraziť dvere bytu, kde sa útočník medzitým zabarikádoval. Muž ale po chvíli sám otvoril a napadol najbližšieho člena komanda, ktorého niekoľkokrát bodol. Policajt vďaka ochrannému odevu neutrpel žiadne zranenia.

Po streľbe sa zneškodněného útočníka neúspešne pokúsili zachrániť privolaní lekári. Dnešný prípad vyvolal pozornosť nielen rakúskych médií, pretože spočiatku pripomínal incidenty, pri ktorých sa v dvoch niektorých európskych krajinách príslušníci ozbrojených síl stali terčom zrejme nábožensky motivovaných útokov. Minulý mesiac otriasla Britániou brutálna vražda vojaka, ktorého v Londýne za bieleho dňa ubodala dvojica Britov nigérijského pôvodu. Svoj čin označili za odplatu za akcie britských vojakov v moslimských krajinách. Krátko potom sa udial obdobný čin v Paríži, vojak útok prežil. Oba prípady boli kvalifikované ako teroristický čin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu