Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bezdomovec sa vyhrážal princovi Harymu smrťou: Čaká na rozsudok

Princ Harry
Princ Harry (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský súd uznal bezdomovca (30) vinným z toho, že sa princovi Harrymu vyhrážal smrťou. Muž sa k činu priznal a momentálne je vo väzbe, kde čaká na vynesenie rozsudku.

Bezdomovca Ashrafa Islama zatkli 23. mája, len deň po brutálnej vražde vojaka Leeho Rigbyho. Zrejme aj v súvislosti s týmto zločinom Islama vypočúvala aj protiteroristická jednotka, ktorá však proti nemu nevzniesla žiadne obvinenie. 

Polícia informovala, že 23. mája Islam prišiel na policajnú stanicu, kde sa začal vyhrážať zabitím princa Harryho. Polícia potom pri prehliadke Islamovho počítača zistila, že si dal vyhľadať informácie o únosoch, používaní zbraní a o malých nákladných autách. Navštívil aj internetové stránky súvisiace s terorizmom.

Po vražde vojaka Rigbyho v londýnskom Woolwichi a Islamových hrozbách bola posilnená ochrana princa Harryho. "Je potenciálnym terčom, a to z mnohých dôvodov. Agenti, ktorí sa starajú o jeho bezpečnosť, vedia, že musia byť mimoriadne bdelí," uviedol zdroj blízky kráľovskej rodine pre vydanie denníka Daily Mirror.

Princ Harry (28) je tretí v následníctve na britský kráľovský trón a je aj kapitánom britskej armády. Dvakrát pôsobil na misiách v Afganistane, kde bol naposledy zaradený na post strelca bojového vrtuľníka typu Apache. Vedenie hnutia Taliban sa mu za to vyhrážalo smrťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu