Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rodičia vraha z Brna prvýkrát prehovorili: Kevin za nič nemôže!

Kevinova matka Sandy (vľavo) o svojom synovi tvrdí, že je nevinný. Zobraziť galériu (3)
Kevinova matka Sandy (vľavo) o svojom synovi tvrdí, že je nevinný. (Zdroj: Facebook)

WASHINGTON - Rodičia amerického mladíka Kevina Dahlgrena (20), ktorý je podozrivý z vraždy manželov a ich dvoch synov v Brne, považujú obvinenia českých orgánov za "nepochopiteľné". Informoval o tom v stredu jeho právnik.

Američan je podozrivý, že svojich príbuzných, u ktorých asi štrnásť dní býval, minulý týždeň usmrtil nožom. Telá vraj odniesol do garáže, zabalil do textílií a zapálil. Dahlgrenov advokát Theodore Simon odmietol odpovedať na otázky o prípade, ale uviedol, že hovoril s jeho rodičmi Waynom a Sandy, ktorí žijú v Kalifornii.

Celú záležitosť vraj považujú za "nepochopiteľnú, nepredstaviteľnú a nemožnú". "Rozhodne neveria tomu, že Kevin je za to zodpovedný," prezradil Simon, ktorý zrejme podá žiadosť o Dahlgrenovo prepustenie na kauciu, aj keď sa ešte definitívne nerozhodol. Po stredajšom prvom vypočutí pred súdom v meste Alexandria v štáte Virgínia to povedal kalifornskému denníku The Tribune. Prokurátori ale vraj veľmi pochybujú, že súd žiadosti vyhovie.

Dahlgren vo štvrtok cez Viedeň priletel domov do USA. Po prílete na washingtonské Dullesovo letisko ho zatkli a z rozhodnutia súdu uväznili v neďalekej Alexandrii na južnom predmestí Washingtonu. Prokurátori budú žiadať, aby zostal vo väzbe do doby, než české úrady dopravia do USA žiadosť na jeho vydanie. Na prípravu žiadosti majú 60 dní.

Simon novinárom povedal, že o tom, či požiada o prepustenie klienta na kauciu, sa rozhodne do budúceho štvrtka, kedy súd v Alexandrii znovu zasadne.

Prokurátorka Patricia Haynesová ale už počas stredajšieho súdneho pojednávania ohlásila, že sa proti podobnej žiadosti postaví. Denníku The Tribune potom povedala, že aj keby Simon žiadosť o prepustenie na kauciu podal, je "veľmi nepravdepodobné", že súd obhajcovi vyhovie.

Otázka prípadného vydania do Českej republiky je podľa Haynesovej plne v kompetencii amerického ministerstva zahraničia, možnosti amerického súdu sú podľa nej v tomto smere obmedzené.

Americké federálne úrady zatiaľ podľa The Tribune o kauze mlčia. Hovorca ministerstva zahraničia odmieta prípad komentovať s tým, že všetky otázky by malo zodpovedať ministerstvo spravodlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu