Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vlak sa zrazil so smetiarskym autom: Jeho náklad explodoval!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BALTIMORE – Nákladný vlak sa dnes vykoľajil pri Baltimore v americkom štáte Maryland a náklad explodoval. Niekoľko priemyselných budov v okolí sa zrútilo, uviedla tlačová agentúra AP. Príčinou vykoľajenia 15 vozňov nákladného vlaku bola zrážka so smetiarskym autom.

Na miesto vyslali tím špecialistov na nebezpečný materiál. Hasiči evakuovali najbližšie okolie mesta nehody, informovala agentúra DPA. Bezprostredne po incidente neboli hlásené žiadne zranenia ľudí.

Zo začiatku nebolo zrejmé, aký náklad vlak prevážal. Po silnej explózii bolo aj z centra Baltimoru jasne vidieť oblak bieleho dymu. K vykoľajeniu vlaku došlo pri priemyselnej oblasti mesta.

Explózia po utorkovej havárii spôsobila zrútenie okolitých budov, no otrasy pocítili aj ľudia v domoch vzdialených až pol kilometra od miesta nešťastia v priemyselnej zóne pri meste Baltimore. Vlak prevážal neznáme chemikálie, uviedla DPA, s odvolaním sa na noviny Baltimore Sun. Šéf okresných hasičov John J. Hohman povedal, že dva z vykoľajených vozňov sa prevrátili. Okolitú oblasť hasiči evakuovali. Presná príčina explózie sa vyšetruje. Po výbuchu vznikol hustý mrak dymu, ktorý bolo vidieť do vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Vodiča smetiarskeho auta, do ktorého vlak narazil, previezli do nemocnice s vážnymi zraneniami. Bol však stabilizovaný, oznámil predstaviteľ baltimorského okresu Kevin Kamenetz. Iné osoby zranenia neutrpeli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu