Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FBI zastrelila muža podozrivého zo spojitosti s bostonskými útokmi

FBI zastrelila muža podozrivého zo spojitosti s bostonskými útokmi Zobraziť galériu (3)
FBI zastrelila muža podozrivého zo spojitosti s bostonskými útokmi (Zdroj: SITA)

MIAMI - Agent amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) zastrelil dnes skoro ráno muža z Floridy, podozrievaného zo spojitosti s bombovými útokmi na Bostonskom maratóne. Informovala o tom televízia NBC News.

Televízia uviedla, že podozrivého muža vypočúvali a najprv s vyšetrovateľmi spolupracoval, avšak smrteľne ho postrelili, keď zaútočil na agenta.

Ibragim Todashev
Zobraziť galériu (3)
Ibragim Todashev  (Zdroj: SITA)

Denník Orlando Sentinel napísal, že priateľ identifikoval mŕtveho muža ako 27-ročného Ibragima Todasheva z floridského mesta Orlando. Denník citoval priateľa Khusna Taramiva, podľa ktorého Todasheva vypočúvali v súvislosti s bostonskými bombovými útokmi - poznal totiž podozrivého z týchto útokov Tamerlana Carnajeva, keďže obaja sa venovali zmiešaným bojovým umeniam.

FBI zastrelila muža podozrivého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hovorca FBI Dave Couvertier nemohol potvrdiť totožnosť mŕtveho muža ani jeho prípadné prepojenie na bombové útoky v Bostone.

 "V súčasnosti riešime prípad streľby, ktorého účastníkom bol špeciálny agent FBI," uviedol hovorca v e-maile tlačovej agentúre Reuters. "Incident sa stal v Orlande, štát Florida. Agenti zasiahli proti podozrivému, keď si vykonávali úradné povinnosti. Podozrivý je mŕtvy. Ďalšie podrobnosti teraz nemáme," dodal.

Tamerlan Carnajev (26) zomrel v apríli pri prestrelke s políciou. Jeho mladšieho brata Džochara našli neskôr ukrytého v člne na bostonskom predmestí Watertown v štáte Massachusetts, štyri dni po výbuchoch na Bostonskom maratóne z 15. apríla. Pri explóziách v blízkosti cieľovej pásky maratónu zahynuli traja ľudia - dve ženy a chlapec - a zranenia utrpelo ďalších 264 osôb.

Džochara Carnajeva (19) postrelili do krku ešte pred zatknutím a zadržiavajú ho vo väzenskej nemocnici v západnej časti Bostonu. Čelí obvineniam, za ktoré mu v prípade usvedčenia môžu udeliť trest smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu