Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko zasiahli silné zemetrasenia: Otrasy o sile 6,0!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský polostrov Kamčatka v utorok zasiahlo viacero silných zemetrasení, ktoré si podľa dostupných informácií nevyžiadali žiadne škody alebo zranenia. Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS), ktorý mapuje zemetrasenia vo všetkých častiach sveta, zaznamenal v oblasti pri juhovýchodnom pobreží tri podmorské otrasy s magnitúdou 6,0.

Prvý z nich seizmológovia zachytili o 12:55 miestneho času (3:55 SELČ) približne 140 kilometrov juhovýchodne od mesta Petropavlovsk-Kamčatskij, viacero slabších zemetrasení však otriaslo rovnakou oblasťou aj v predošlých hodinách. Geofyzikálny ústav Ruskej akadémie vied na svojej internetovej stránke uviedol, že najsilnejšie zo zemetrasení dosiahlo magnitúdu 6,1. Oblastná pobočka ruského ministerstva pre mimoriadne situácie vydalo vyhlásenie, podľa ktorého z Kamčatky nehlásili žiadne škody alebo zranenia, pričom nehrozilo, že by otrasy vyvolali vlny tsunami.

Kamčatka leží v pásme vysokej seizmickej aktivity, ktoré obklopuje celý Tichý oceán a medzi geológmi sa pre neho vžilo označenie Ohnivý kruh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu