Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pápež priznal, že na sklonku dňa ho počas modlitby občas prepadnú driemoty

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápežovi Františkovi sa stáva, že pri večernej modlitbe ho občas premôže únava po namáhavom dni a zadrieme. Priznal to v nedeľňajšom príhovore k veriacim zhromaždeným na Námestí sv. Petra.

Dodal, že podľa jeho názoru "on (Boh) to chápe," čo vyvolalo búrlivý smiech prítomných. V príhovore sa však venoval aj veľmi vážnym veciam, keď katolíkov vyzval, aby viac pomáhali chudobným a núdznym. Kriticky povedal, že správy v súčasných médiách sú o škandáloch, nie o hladujúcich deťoch alebo bezdomovcoch, čo umrzli.

"To je vážna vec. Nemôžeme  byť spokojní, keď sa veci majú takto," zdôraznil. Dodal, že "nemôžeme byť naškrobenými kresťanmi, príliš zdvorilými, ktorí pokojne debatujú o teológii pri šálke čaju". "Musíme byť odvážnymi kresťanmi a vyhľadávať tých, ktorí najviac potrebujú pomoc," apeloval.

Ako dnes napísal britský server Mail Online, František, bývalý kardinál Jorge Mario Bergoglio, skonštatoval, že to, čím svet v súčasnosti prechádza, nie je len hospodárska kríza, ale aj kríza hodnôt. Upozornil, že ľudia považujú za tragédiu pokles hodnoty svojich investícií, ale "keď ľudia umierajú od hladu, nemajú čo jesť alebo trpia v chorobe, to je nič". "To je dnes naša kríza. Cirkev, ktorá je chudobná a pre chudobných, musí bojovať proti takémuto mysleniu," zdôraznil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu