Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

František šokoval školákov: Kto sa má rád, nechce byť pápežom – ja som nechcel!

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež František dnes priznal, že sa nikdy nechcel stať hlavou katolíckej cirkvi a že sa zatiaľ do Apoštolského paláca nenasťahoval aj kvôli vlastnému duševnému zdraviu. K odpovediam na osobné otázky pápeža prinútili žiaci jezuitských škôl z Talianska a z Albánska, ktorí sa zišli v Ríme.

"Človek, ktorý sa má rád, sa pápežom stať nechce. Ja som pápežom byť nechcel," povedal František šesťročnému dievčatku, ktoré sa ho pýtalo na jeho marcové zvolenie. Pápež tiež priznal, že ťažké bolo aj jeho niekdajšie rozhodnutie stať sa kňazom. Vraj zažil okamihy "vnútornej temnoty", keď mu chýbala radosť.

Argentínčan Jorge Mario Bergoglio bol hlavou katolíkov zvolený 13. marca zborom kardinálov. Svet túto voľbu vnímal ako prekvapivú a komentáre v nasledujúcich týždňoch poukazovali predovšetkým na veľmi skromný spôsob vystupovania nového pápeža. František napríklad dodnes býva v penzióne svätej Marty a neuskutočnil presídlenie sa do apartmánu v Apoštolskom paláci.

"Nejde len o to, že nechcem žiadny luxus, ide aj o psychologické dôvody. Musím žiť medzi ľuďmi. Keby som bol izolovaný, nerobilo by mi to dobre," zveril sa školákom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu