Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rekordný úlovok nemeckých colníkov: Zhabali 19 kg nebezpečnej drogy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MNÍCHOV – Nemeckí colníci zhabali na letisku v Mníchove takmer 19,2 kilogramu nebezpečnej drogy Crystal. Ide o doteraz najväčší kontraband tejto drogy v Nemecku, uviedla dnes agentúra DPA.

Polícia zadržala šesť drogových kuriérov z Rumunska a Bulharska, ktorí cestovali zo Spojených arabských emirátov do Japonska. Troch mužov a tri ženy umiestnili vo vyšetrovacej väzbe. Prípad sa stal ešte v polovici februára. Droga bola ukrytá vo vonkajšom kryte kufrov. Pri röntgenovej kontrole boli colníkom nápadné nezvyčajné tiene v rámovej konštrukcii kufrov, preto ju navŕtali.

Na základe upozornenia colného kriminálneho úradu sa vtedy vo zvýšenej miere kontrolovala batožina cestujúcich z arabských a juhoázijských krajín, ktorí pokračovali v lete do Japonska. Podľa nemeckej polície zadržaní cestujúci už viackrát plnili úlohu drogových kuriérov. Colní vyšetrovatelia na prípade úzko spolupracujú s úradmi v Bulharsku, Rumunsku, Dubaji a Japonsku. Predpokladajú, že ide o široko rozvetvenú sieť obchodníkov a kuriérov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu