Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Náraz lode do kontrolnej veže si vyžiadal viac obetí: Potápači objavili ďalšie telo!

Po náraze sa zrútila kontrolná veža prístavu
Po náraze sa zrútila kontrolná veža prístavu (Zdroj: SITA)

RÍM - Potápači objavili telo ďalšej obete po náraze kontajnerovej lode do kontrolnej veže prístavu v talianskom meste Janov, čím sa počet oficiálne potvrdených úmrtí zvýšil na osem. Informovala dnes o tom agentúra AP, odvolávajúc sa na taliansku pobrežnú hliadku.

Telo príslušníka pobrežnej hliadky našli v piatok vo vode neďaleko prístavu. Nákladná loď Jolly Nero, ktorej dĺžka je 239 metrov a váha pri plnom náklade 40.600 ton, narazila do kontrolnej veže zadnou časťou počas manévru vnútri prístavu v pokojnom počasí. Loď mala namierené do Messiny.
      
Časť presklenej betónovej veže s výškou 54 metrov sa pri náraze odlomila a zrútila sa do vody. Nachádzalo sa v nej 13 ľudí.
      
Taliansky minister dopravy Maurizio Lupi uviedol, že príčinou nešťastia mohol byť problém s motorom. K nehode došlo podľa neho v čase "perfektných" poveternostných podmienok. Ďalšími možnými príčinami sú ľudská chyba alebo problémy s vlečnými lanami pripevnenými na dva vlečné člny, dodal Lupi.
      
Nehoda je najzávažnejšou námornou haváriou v Taliansku od januára 2012, keď luxusná loď Costa Concordia narazila na skalu a stroskotala pri ostrove Giglio. O život vtedy prišlo 32 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu