Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prípad, ktorý šokoval svet: Netvor dievčatá oplodnil a potom bil, aby potratili!

Castrov dom hrôzy Zobraziť galériu (5)
Castrov dom hrôzy (Zdroj: cbsnews.com)

CLEVELAND - Na povrch vychádzajú stále nové informácie a podrobnosti o páchateľoch únosu troch dievčat a zverstvách, ktoré s nimi dlhé roky stvárali. Najnovšie médiá zverejnili už aj fotografie podozrivých bratov, ktorí si z svojich väzenkýň urobili sexuálne otrokyne.

Amanda Perry, Gina DeJesus a Michele Knight posledných zhruba desať rokov prechádzali nepredstaviteľným peklom. Po tom, ako ich uniesol Ariel Castro (52), museli čeliť ich sexuálnym útokom. Údajne s ním aj niekoľkrát otehotneli, zvrhlík ale po potomkoch a dôkazoch svojho vyčíňania netúžil. Svoje otrokyne preto surovo mlátil, aby potratili. Dievčatá nakoniec porodili päť detí, väčšina z nich však prišla na svet mŕtva. Polícia teraz hľadá ich telíčka. Prežilo jediné, teraz už šesťročná dcéra Amandy, Jocelyn.

Verejnosť už pozná aj podobu trojice bratov, z ktorých ale nakoniec polícia obvinila z únosu a znásilnenia len Ariela. Zvyšní dvaja bratia - Onil (50) a Pedro (54), údajne vbec netušili o tom, čo sa deje v dome hrôzy.

Prípad, ktorý šokoval svet:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: patdollard.com)

A boli to veľké zverstvá. Podľa najnovších informácií únosca väznil svoje obete v špinavých kobkách v suteréne. Tam ich znásilňoval, týral hladom a priväzoval reťazami a povrazmi. Ako prvú uniesol Castro v roku 2002 Michele Knightovú, ktorá má teraz 32 rokov. O rok neskôr nasledovala vtedy sedemnásťročná Amanda Berryová a v roku 2004 sa zločinec zmocnil vtedy štrnásťročnej Giny DeJesusovej. Všetkých troch sa Castro zmocnil tak, že im ponúkol, že ich zvezie autom.

Ariela považovali susedia za slušného za priateľského človeka, s ktorým občas grilovali a ich deti sa zvykli spolu hrávať. Paradoxom je, že jeho syn, Ariel Anthony (31), napísal pred časom článok o zmiznutí Giny DeJesus. Zatknutie otca ho šokovalo.

"Som otrasený. Nedokážem si ani len predstaviť, čím si tie dievčatá museli prejsť. Je mi ich strašne ľúto," uviedol pre médiá zhrozený mladík. Ďalej rozprával o tom, ako jeho otec kedysi zamykal v dome niektoré miestnosti. "Do niektorých izieb nám úplne zamedzil prístup. Zakázal nám chodiť do podkrovia a zámok dal aj na garáž," dodal Anthony. Podľa jeho výpovede bol Castro násilníkom odjakživa. V roku 1993 napríklad zbil svoju manželku, ktorá sa zotavovala z operácie mozgu.

Ženy sa dostali na slobodu vďaka Amandinmu telefonátu na núdzovú linku po tom, ako sa jej s pomocou suseda podarilo uniknúť z domu. "Volám sa Amanda Berry a pred desiatimi rokmi som bola unesená. Teraz som na slobode. Prosím, pošlite sem niekoho, sú tu ešte ďalšie dve dievčatá," povedala operátorovi núdzovej linky. Amanda a Gina sú už so svojimi rodinami, Michele je ešte stále v nemocnici, jej stav je ale podľa posledných informácií dobrý.

Michele by už mali čoskoro prepustiť
Zobraziť galériu (5)
Michele by už mali čoskoro prepustiť  (Zdroj: news.com.au)

Vyšetrovateľom povedali, že za celý čas svojho zajatia sa dostali von len dvakrát.. V oboch prípadoch mohli ísť do garáže na malom dvore zamaskované parochňami a klobúkmi. Daily Mail uvádza, že Michele spomínala ďalšie dievča, ktoré malo byť väznené v dome pred niekoľkými rokmi spolu s nimi. Polícia teraz preveruje, či nemohlo ísť o Ashley Summers, ktorá zmizla v tej istej oblasti v roku 2007, keď mala štrnásť rokov.

Podľa všetkého mohla polícia Castra odhaliť už oveľa skôr. V roku 2004, ešte keď pracoval ako vodič školského autobusu, ho vyšetrovala kvôli tomu, že v autobuse v depe nechal dieťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu