Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pokus o útek v ilavskej väznici: Šesť väzňov si urobilo dieru v strope

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ILAVA – Príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) sa vo štvrtok (9. 5.) ráno podarilo prekaziť útek šiestich väzňov z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a ústavu na výkon väzby v Ilave. Objavili dieru v strope, ktorou sa väzni chceli dostať na povalu väznice.

Ako dnes informoval hovorca ZVJS Michal Čička, službukonajúci príslušníci odhalili v jednej z ciel v strope vydlabanú dieru vedúcu na povalu. "Na tejto cele bolo šesť osôb. Úteku bolo zabránené pomocou ženijno–technického zabezpečenia a dôsledným výkonom služby príslušníkov ústavu. Okolnosti mimoriadnej udalosti sa v súčasnosti vyšetrujú," povedal Čička s tým, že prípadné sprísnené opatrenia prijmú po vyšetrení celého incidentu.

"Vďaka profesionálnemu prístupu Zboru väzenskej a justičnej stráže sa podarilo zabrániť úteku týchto osôb. V záujme bezpečnosti občanov však bude nevyhnutné v niektorých ústavoch uskutočniť rekonštrukcie, resp. modernizovať bezpečnostné zariadenie. Z dlhodobého hľadiska je zase nevyhnutné odľahčiť preplnené väznice zavedením systému elektronického monitorovania osôb. Vďaka tomuto systému bude možné za menej závažné trestné činy vo väčšej miere ukladať tresty domáceho väzenia," priblížila hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Jana Zlatohlávková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu