Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kontajnerová loď vrazila do kontrolnej veže: Havária si vyžiadala 7 životov!

Pri havárii lode zahynuli traja ľudia Zobraziť galériu (4)
Pri havárii lode zahynuli traja ľudia (Zdroj: SITA)

RÍM - Najmenej sedem ľudí prišlo v noci na dnes o život pri havárii nákladnej lodi v prístave v talianskom Janove. Štyri osoby podľa doterajších údajov utrpeli zranenia, jedna osoba je nezvestná. Jedného z predtým nezvestných našli záchranári živého. Informovala o tom agentúra AFP.

Loď, ktorá priplávala zo Sicílie, narazila pri chybnom manévri kapitána do viac ako 50 metrov vysokej riadiacej veže. "Je veľmi ťažké vysvetliť, ako sa to stalo, pretože tá loď nebola tam, kde mala byť," povedal šéf janovského prístavu Luigi Merlo miestnym novinám.
    
Nehoda sa stala počas výmeny smien, čo komplikuje súčet chýbajúceho personálu. Záchranári sa obávajú, že niekoľko zamestnancov prístavu mohlo zostať v potopenom výťahu riadiacej veže, z ktorej ostali len ruiny.
    
"Štyri telá sme našli v hlavnej štruktúre riadiacej veže, kde boli kancelárie a ktorá spadla do vody," povedal agentúre AFP jeden zo zasahujúcich hasičov. Lekár záchrannej služby Andrea Furgani, ktorý na mieste zasahoval ako jeden z prvých, uviedol, že do nemocnice previezli štyroch ťažko zranených. "Ich stav bol kritický," doplnil Furgani.
    
Loď, ktorá narazila do riadiacej veže sa volá Jolly Nero a patrí spoločnosti Ignazio Messina and Co. Je 239 metrov dlhá a 30 metrov široká. "Niečo také sa nikdy nestalo, sme zničení," uviedol jeden zo šéfov rodinnej lodnej prepravnej firmy Stefano Messina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu