Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vendulka (6) s otcom zmizli vo vodách Moravy: Pri hraniciach našli prevrátený čln!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

STRÁŽNICE - Už druhý deň pátrajú desiatky českých hasičov a policajtov po trojici, ktorá sa stratila vo vodách Moravy. Malá Vendulka (6) sa s otcom a jeho kamarátom v stredu vybrala na výlet člnom po rieke, z ktorého sa dodnes nevrátili. Príbuzní žijú v strachu, po nezvestnom dievčatku a mužoch neostali žiadne stopy, našiel sa len prevrátený čln.

Policajti aj hasiči po nezvestných pátrali celú stredajšiu noc, kedy akciu prerušili a pokračovali vo štvrtok ráno. "Zisťujeme, či sa neutopili. Možno si len urobili niekde prestávku. Ak je to tak, mali by čo najskôr kontaktovať svojich blízkych, alebo dať o sebe vedieť na polícii," uviedol policajný hovorca Petr Zámečník.

Vodohospodári dnes v kritickom úseku začali znižovať hladinu rieky. Na mieste nazývanom Osypané brehy ešte v stredu našli prevrátený čln. Stále však nepotvrdili, či ide o ten, v ktorom sa viezli výletníci. Otec s dcérkou Vendulkou a kamarátom využil slnečný prvý máj a zorganizoval výlet. Na požičanom člne mali v pláne zísť rieku Morava zo Strážnice do asi 10 kilometrov vzdialeného Rohatca. Tok je v tomto úseku relatívne pokojný bez nebezpečných splavov.

Keď trojica do cieľa nedorazila, ich príbuzných začal mátať strach a zavolali na políciu. Tá okamžite vyhlásila pátranie a zapojila doňho aj hasičov. V noci museli pátranie prerušiť a pokračovali v ňom vo štvrtok ráno. "Ráno sme začali s novými silami. Na rieke máme tri člny. Opäť nám pomáhajú hasiči. Brehy prečesávajú pešie hliadky," doplnil policajný hovorca.

Podľa informácií českého denníka Blesk má najmladšia členka "výpravy" Vendulka len v septembri nastúpiť do prvej triedy. Jej otec je vášnivý rybár a je preto možné, že trojica ostala niekde na brehu rybárčiť a čln im iba odplával.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu