Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Nórsku zatkli dvoch vodičov Student Agency: Prevážali drogy?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSLO/ PRAHA/ BRNO - Nórska polícia zatkla dvoch vodičov českej firmy Student Agency a zadržala jej autobus. Dnes to potvrdil hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Podľa serveru iDNES polícia u vodičov údajne hľadala tvrdé drogy. Autobus Nóri zadržiavajú už týždeň, napísal server. Ondrůj povedal, že ak sa preukáže úmyselné zlyhanie vodičov, čaká ich od zamestnávateľa prísny trest a firma po nich bude požadovať úhradu škôd.

"Nemáme bohužiaľ presné informácie o tom, prečo boli naši vodiči zadržaní. Každopádne zostávajú v Nórsku a polícia ich vyšetruje. Môžeme sa len domnievať, či dôvodom zatknutia nie sú práve omamné látky," citoval Ondrůje server iDNES.

Pre cestujúcich, ktorí sa mali autobusom vrátiť z Osla do Prahy, zaistila firma letenky a vďaka krátkej dobe letu sa ľudia dostali späť takmer bez oneskorenia. Student Agency zároveň požiadala nórsku stranu o uvoľnenie autobusu.

"Z nášho pohľadu už nie je dôvod, aby ho nórska polícia zadržiavala. Už sme poslali žiadosť a akonáhle nám ju protistrana potvrdí, vyšleme pre neho vodiča," povedal Ondrůj. Zatknutí sa podľa neho zatiaľ neobrátili s prosbou o pomoc na českej veľvyslanectvo v Nórsku.

Ak sa zistí, že u zadržaných vodičov bola droga, pôjde podľa Ondrůja o fatálne zlyhanie. "Spoločnosť zakazuje posádkam prevážanie čohokoľvek, čo by nebolo súčasťou prepravy a teda riadne odbavenou batožinou. Máme prísne pravidlá, robíme aj náhodné kontroly a za také prípadné úmyselné pochybenie budú zamestnanci prísne potrestaní," uviedol Ondrůj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu