Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zadržali opitého výtržníka z MHD: Napadol cestujúcich, poškodil autobus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V autobuse mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave robil v pondelok (8. 4.) večer výtržnosti 24-ročný muž. Žiadal vodiča, aby zastal mimo zastávky a začal udierať do presklenej časti jeho kabíny. Polícia mu v dychu namerala alkohol.

Ako informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, muž cestoval v linke číslo 92. Keď vodiča podľa Hráškovej nedonútil zastaviť vozidlo, prešiel do zadnej časti autobusu, kde mal búchať do zariadenia a verbálne napádať ostatných cestujúcich. "Následne mal muž odkopnúť a zároveň poškodiť označovač lístkov a kopať do autobusových dverí," opísala.

Keď vodič zastal na zastávke, muž vyskočil z autobusu a začal utekať. Vtedy, krátko po 21.00 h, ho na Einsteinovej ulici zadržala policajná hliadka a eskortovala na príslušné obvodné oddelenie. V dychu muža policajti zistili alkohol s hodnotou 0,60 mg/l.

"Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde čaká na ďalšie úkony, ktoré budú vykonané," dodala Hrášková s tým, že v súčasnosti je 24-ročný muž podozrivý zo spáchania prečinu výtržníctva a z prečinu poškodzovania cudzej veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu