Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Američania si pletú Čečensko s Československom: Chcú inváziu a vojnu!

Polícia oblieha Boston. Pátra po podozrivom mladíkovi z Čečenska. Zobraziť galériu (2)
Polícia oblieha Boston. Pátra po podozrivom mladíkovi z Čečenska. (Zdroj: SITA)

BOSTON - Po identifikácii údajných páchateľov pondelňajších útokov na medzinárodný maratón v Bostone, ktorí sú čečenského pôvodu, niektorí ľudia na Twitteri alebo Facebooku nadávajú Čechom a Slovákom, s ktorými si Čečencov pletú. Rad účastníkov internetových diskusií, vrátane samotných Čechov, sa proti tomu ohradzuje a poukazuje na rozdiel v pravopise.

"Ó, bostonský bombový útok bol vykonaný dvoma bratmi z Česka. Jeden mŕtvy, a druhý stále niekde vonku. Dúfam, že chytia toho druhého živého," napísal napríklad istý Diego Villegas.

O hodinu neskôr zareagovala istá elizadolally, aby upozornila, že ide o Čečensko, "úplne inú krajinu".

Užívateľ Facebooku pod menom Liam Wolfe Coote zase napísal: "Jedna moja časť si priala, aby obaja podozriví, ktorí spáchali bostonské bombové útoky, boli Severokórejčania, a nie Česi. Odhadujem, že takáto jadrová vojna by zlepšila svet. Potrebujeme určitých idiotov vymazať z planéty." Na to reagoval istý Cornel Coote, pravdepodobne otec: "Daj si pozor na to, čo si praješ. Možno by si sa mohol stať práve ty jedným z tých idiotov!"

Vlastenecké rozhorčenie však príspevok vyvolal u istej Mirčy Sekerovej: "Čečensko NIE JE Slovenská republika! Mal by ste si otvoriť raz za čas atlas. Prestaňte obviňovať našu krajinu!"

"Čo kedy urobila Amerika Českej republike? Kde vôbec je Česká republika?" pýta sa bezradne ďalší pisateľ. Mnohí si navyše pletú Česko s bývalým Československom. "Takže sme pripravení ísť do vojny s Československom, áno alebo nie? Tak to všetko predsa funguje, nie?" reaguje istý Chuck. A nadväzuje Matt Frost: "Kedy podnikneme inváziu do Československa?"

Okrem odmietavých českých reakcií sú niektoré aj od Slovákov. "Nie sme už Československo. Vybombardujte len Českú republiku. S pozdravom, Vaše Slovensko," napísal Juraj Hladký.

Američania si pletú Čečensko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu