Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hostinský zastrelil pri hádke dvoch mužov: Dostal doživotie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - Hostinského, ktorý vlani po hádke v maďarskom meste Györ zastrelil dvoch mužov, dnes prvostupňový súd odsúdil na doživotný trest odňatia slobody, informovala agentúra MTI.

Proces pred tribunálom v Györi sa začal dnes ráno a súd už podvečer vyriekol rozsudok, ktorý zatiaľ nie je právoplatný. Podľa verdiktu bude podmienečné prepustenie z väzenia možné najskôr po 30 rokoch.

Prokurátor žiadal doživotný trest, pretože podľa neho páchateľ nekonal v sebaobrane. Obhajca požadoval oslobodenie svojho mandanta, pričom argumentoval, že k zabitiu dvojice mužov došlo v situácii oprávnenej sebaobrany.

Podľa polície sa 21. apríla 2012 skupina ľudí zabávala v pohostinstve na prízemí rodinného domu hostinského. Nadránom sa však zábava zvrhla a preto ich majiteľ poslal preč.

Ďalší deň, na ktorý si dvojica zo skupiny telefonicky dohodla stretnutie, aby vyjasnila problém, ich hostinský čakal s dvojhlavňovou puškou v ruke. Vznikla hádka, pri ktorej majiteľ kopol do auta hostí a namieril na nich zbraň. Keď sa jeden z dvojice so zovretou päsťou približoval k hostinskému a nezastavil sa ani po jeho výzvach, páchateľ na neho vystrelil a vzápätí zaútočil aj na druhého muža, ktorý sa snažil skočiť do auta. Obaja postrelení na mieste zomreli.

Majiteľ pohostinstva potom požiadal očitého svedka, aby zavolal políciu, a odovzdal mu pušku. Polícia v ten istý deň oznámila, že muž sa k streľbe priznal, ale tvrdil, že konal v sebaobrane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu