Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počet obetí zemetrasenia v Pakistane vzrástol: Zahynulo 40 ľudí, 300 zranených

ISLAMABAD - Počet obetí zemetrasenia v pakistansko-iránskom pohraničí vzrástol v Pakistane na najmenej 40 osôb, pričom zranenia utrpelo až 300 ďalších ľudí. Informovala dnes o tom agentúra Sinchua.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,9 zasiahlo pohraničnú oblasť v utorok popoludní, jeho epicentrum sa nachádzalo na území Iránu pri meste Saravan, ležiacom približne 50 kilometrov od hraníc s Pakistanom.
      
Pakistanská armáda počas dnešného dňa pokračovala v záchranných prácach v provincii Balúčistán. Miestny novinár uviedol, že 90 percent mesta Maškél bolo zničených a zemetrasenie úplne zničilo dedinu Ladgašt. Sťažoval sa, že záchranná operácia a pomoc meškali, čo postihnutých ľudí sklamalo.
      
Podľa vyhlásenia pakistanskej armády záchranné práce a pomoc miestnemu obyvateľstvu napredujú. Armáda do Maškélu poslala 900 kilogramov liekov a 500 ton potravín.

Zemetrasenie aj v Číne

Deväť ľudí utrpelo zranenia pri zemetrasení, ktoré dnes zasiahlo čínsku provinciu Jün-nan. Informovala o tom tlačová agentúra Sinchua.

Epicentrum zemetrasenia, ktoré postihlo hraničnú oblasť okresov Er-jüan a Jang-pi bolo v hĺbke 11 kilometrov. Otrasy zaznamenali o 9.45 h miestneho času.

Úrad pre civilné záležitosti v provincii Jün-nan poskytol 4000 stanov, 2000 kusov oblečenia a 1000 prikrývok. Hoci sa na domoch objavili pukliny rôzneho rozsahu, nedošlo k výpadkom elektriny a poruchám komunikačných zariadení.

Do oblasti vyrazil 60-členný tím, vyslaný ministerstvom pre verejnú bezpečnosť a hasičmi. Úrady v postihnutej provincii tak isto vyslali do oblasti pracovný tím. Pri marcovom zemetrasení s magnitúdou 5,5 sa v okrese Er-jüan zranilo 30 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu