Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KĽDR upozorňuje cudzincov v Južnej Kórei: Opustite krajinu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL - Severná Kórea upozornila dnes cudzincov v Južnej Kórei, aby v prípade vojny podnikli evakuačné opatrenia. Ide o najnovšie zo série aktuálnych varovaní Pchjongjangu, všíma si Reuters.

"Nechceme ublížiť cudzincom v Severnej Kórei, ak bude vojna," citovala severokórejská oficiálna tlačová agentúra KCNA hovorcu Kórejského ázijsko-tichomorského mierového výboru.

Napätie sa zvyšuje, odkedy OSN uvalila na Severnú Kóreu nové sankcie v dôsledku jej tretej jadrovej skúšky z februára. Rastú tiež dohady, že izolovaná komunistická krajina uskutoční znova určitý provokatívny krok, ako napríklad ďalšiu jadrovú skúšku či test rakety, čo hlboko znepokojuje Soul a jeho hlavného spojenca Washington.

Severná Kórea podľa správ presunula balistické strely na svoje východné pobrežie, čo môže naznačovať prípravu ich skúšobného odpálenia.

Zvýšilo to napätie na Kórejskom polostrove, už vystupňované po vyhrážkach Pchjongjangu a rozsiahlych spoločných vojenských cvičeniach amerických a juhokórejských jednotiek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu