Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Katolícky kňaz zneužil chlapca (12): Dostal šesť rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SALEM - Katolícky kňaz Angel Armando Perez sa priznal v pondelok k sexuálnemu zneužitiu 12-ročného chlapca, ktorého pozval na prespanie v čase, keď bol pastorom v malom mestečku v americkom štáte Oregon.

Odsúdili ho na viac ako šesť rokov za mrežami, informovala dnes agentúra AP. Priznal sa k sexuálnemu zneužitiu prvého stupňa, šoférovaniu v opitosti a poskytnutie alkoholu mladistvému.

Pereza, bývalého kňaza v meste Woodburn, zatkli v auguste minulého roku. Chlapec tvrdil, že keď u neho prespal, v noci sa prebudil a videl, že Perez sa dotýka svojich genitálií a zrejme si mobilným telefónom robil fotografie.

Podľa polície chlapec z pastorovho domu utiekol, kňaz ho ale prenasledoval. Nakoniec chlapca susedia odviezli do domu jeho sestry.

Vyšetrovatelia vo vyhlásení napísali, že 47-ročný kňaz to podľa vlastných slov prehnal s pitím alkoholu na komunitnom podujatí a nepamätá si nič, čo sa dialo po tom, ako s chlapcom pozerali film.

 Porota žalovala Pereza z toho, že chlapcovi niekoľkokrát poskytol alkohol a manipuloval s dôkazmi, pretože údajne vymazal fotografie z telefónu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu