Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž väznil doma štyri deti: Robili mu otrokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DETROIT - Na viac ako 11 rokov väzenia odsúdili v pondelok v americkom štáte Michigan muža, ktorý roky zadržiaval vo svojom dome štyri deti a nútil ich pracovať ako otrokov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Jean-Claude Toviave, bývalý školník a tenisový inštruktor pôvodom z Toga, bol obžalovaný z toho, že v roku 2006 dostal podvodom zo svojej africkej krajiny do USA štyri deti. Ich imigračné doklady falošne uvádzali, že sú jeho biologickými deťmi.

Obete uviedli, že Toviave ich bil rôznymi predmetmi a nechával o hlade, keď neplnili jeho príkazy. V jeho dome v mestečku Ypsilanti museli vysávať, žehliť, variť, upratovať či čistiť topánky takmer päť rokov do januára 2011. Svoje traumatické skúsenosti si zachytávali v denníkoch a jeden chlapec vo výpovedi uviedol, že sa v noci modlil, aby sa dostal na slobodu alebo zomrel.

Toviave sa neospravedlnil, keď na pojednávaní na súde v Detroite dostal možnosť vyjadriť sa. "Neviem vás prečítať. Neviem povedať, či vôbec chápete, že to, čo ste urobili, bolo skutočne zlé," uviedol federálny sudca Arthur Tarnow. Obžalovaného odsúdil na maximálny možný trest 135 mesiacov väzenia a nariadil mu zaplatiť dvom obetiam po 60.000 dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu