Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Stopy po konskom mäse: Našli ich už aj v českom výrobku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA- Z predajnej siete spoločnosti Tesco stiahli balenú salámu Herkules českého výrobcu Masna Studená, v ktorej reťazec pri vlastných testoch odhalil prítomnosť konského mäsa. Informovali o tom dnes české elektronické médiá.

Ide o prvý prípad výskytu koniny v produkte českého subjektu, konkrétne v 300-gramovom balení spomínanej salámy. Tesco Stores ČR stiahlo dnes z predaja výrobok vlastnej značky, u ktorého laboratórne testy potvrdili približne päťpercentnú prítomnosť DNA konského mäsa, uviedla spoločnosť v tlačovom vyhlásení.

Podľa zdrojov spoločnosti sa testy ďalších piatich výrobkov na prítomnosť konskej DNA skončili s negatívnym výsledkom. Firma chce o ďalších krokoch, prípadne poznatkoch informovať prostredníctvom webu na adrese www.tesco.cz.

Predmetom skúmania zo strany výrobcu, ktorý je podľa českých médií súčasťou skupiny Krahulík podnikateľa Andreja Babiša, rodáka z Bratislavy s českým občianstvom, sú teraz okolnosti, za ktorých sa konské mäso zrejme talianskeho pôvodu dostalo do výrobku - či išlo o zámerný podvod alebo nešťastnú náhodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu