Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Američan zastrelil štyroch nevinných: V byte mal zbrane a muníciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Polícia v americkom štáte New Yorku pátra po strelcovi podozrivom z útokov na dvoch rôznych miestach, pri ktorých prišli dnes o život štyria ľudia a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

Newyorská štátna polícia pre miestne médiá uviedla, že dvaja neznámi ľudia podľahli strelným zraneniam pri útoku v autoumyvárni v obci Hermiker, pričom ďalší dvaja prišli o život v kaderníctve v obci Mohawk v štáte New York. Dovedna bolo strelnou zbraňou zasiahnutých šesť osôb.

Šéf polície pre obce Herkimer a Mohawk, kde k streľbe došlo, podľa agentúry AP uviedli, že pátrajú po podozrivom mužovi (64) menom Kurt Meyers z Mohawku, ktorý je stále na úteku. Obyvateľom obcí povedali, aby nevychádzali von.

Meyers je podozrivý, že strieľal dnes v automyvárni a holičstve v spomenutých obciach na okraji New Yorku, pričom usmrtil štyroch ľudí a najmenej dvoch zranil. V jeho byte našli policajti pri domovej prehliadke zbrane a muníciu.

Štátnu strednú školu v okrese Herkimer, ako aj ďalšie miestne školy po streľbe zatvorili, napísala AP. Obce sa nachádzajú približne 100 kilometrov východne od mesta Syracuse v štáte New York.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu