Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hlavný obvinený v prípade hromadného znásilnenia v Indii: Samovražda!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Hlavný obvinený v prípade vlaňajšieho hromadného znásilnenia mladej študentky v Naí Dillí spáchal dnes samovraždu v tamojšej väznici Tihar. Informovala o tom televízna stanica NDTV.

Predstavitelia väznice uviedli, že Ram Singh sa obesil okolo piatej hodiny ráno miestneho času. Jeho telo následne previezli do jednej z nemocníc v indickej metropole.

Singh bol vodičom autobusu, v ktorom šesť mužov vlani 16. decembra znásilnilo 23-ročnú študentku medicíny a v procese s páchateľmi bol hlavný obvinený.

Jeho právnik v januári požiadal najvyšší súd, aby dal prípad inému súdu, pretože podľa neho nebude mať jeho klient v Naí Dillí spravodlivý proces. Žiadal presun procesu na akékoľvek iné miesto v Indii s výnimkou štátu Uttarpradéš, odkiaľ pochádzalo znásilnené dievča.

Šestica páchateľov, ktorých zadržali krátko po čine, po brutálnom napadnutí a znásilnení dievča vyhodila z autobusu. Incident vyvolal pobúrenie v celej Indii. Obyvatelia na masových demonštráciách požadovali najprísnejšie tresty pre obvinených.

Mladá žena bojovala 13 dní o život, ale jej zranenia boli príliš ťažké a nakoniec im podľahla 29. decembra v nemocnici v Singapure. Aj po tomto hroznom čine došlo v Indii k niekoľkým prípadom znásilnenie žien a dokonca aj detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu