Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Voľba pápeža očami stávkarov: Toto sú kurzy na najväčších favoritov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Len niekoľko dní pred začiatkom voľby nového pápeža vo Vatikáne predpokladajú britské stávkové kancelárie tesný súboj medzi troma favorizovanými kardinálmi, arcibiskupom milánskym Angelom Scolom, Peterom Turksonom z Ghany a ďalším Talianom, vatikánskym štátnym tajomníkom Tarcisiom Bertonem.

Tak stávková spoločnosť William Hill, ako aj konkurenčná Paddy Power ponúkali dnes najnižšie kurzy na Angela Scolu (2:5), Bertone a Turkson sa striedajú na druhom a treťom mieste. Z ďalších potenciálnych adeptov nasleduje už s väčším odstupom za nimi arcibiskup viedenský - rodák zo zámku Skalka pri Vlastislavi v dnešnom českom okrese Litoměřice Christoph Schönborn a ešte s horším kurzom Péter Erdő, arcibiskup ostrihomsko-budapeštiansky, súčasný predseda Rady európskych biskupských konferencií.

Paddy Power ponúka aj možnosť vsadiť si napríklad na frontmana írskej skupiny U2 Bona ako nového pápeža pri kurze 1:1000 alebo na britského etológa, evolučného biológa a propagátora ateizmu  Richarda Dawkinsa (1:666).

V TOP 10 tejto stávkovej kancelárie je medzi favorizovanými kardinálmi aktuálne poradie podľa kurzov Angelo Scola (2:5), Peter Turkson (2:7), Tarcisio Bertone (1:5), ďalej Odilo Pedro Scherer (Brazília, 1:8), Marc Oullet (Kanada, 1:10), Christoph Schönborn (Rakúsko, 1:12), Gianfranco Ravasi (Taliansko, 1:14), Angelo Bagnasco (Taliansko, 1:16), Péter Erdő (Maďarsko, 1:18). O desiatu priečku sa s kurzom 1:20 delia Luis Antonio Tagle (Filipíny), Timothy Dolan (USA) a Leonardo Sandri (Argentína). Kurz na prípadný úspech primasa  českého, arcibiskupa pražského Dominika Duku činí 1:100.

Zhodne s kurzom 2:5 je Angelo Scola na rebríčku favoritov aj podľa stávkovej kancelárie William Hill. U nej prvú desiatku kardinálov s najväčšími šancami na zvolenie za pápeža dopĺňajú Tarcisio Bertone (3:10) a Peter Turkson (2:7) pred trojicou Christoph Schönborn, Marc Oullet a Odilo Pedro Scherer so zhodným kurzom 1:8, ďalej Gianfranco Ravasi a Péter Erdő (1:12) a Angelo Bagnasco a Sean O' Malley (USA) s kurzom 1:14.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu