Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hrozba pre svet? Kórea sa vyhráža jadrovým útokom na USA!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wiki)

SOUL - Severná Kórea dnes vyhlásila, že uplatní svoje právo uskutočniť "preventívny" nukleárny útok proti každému, kto na ňu zaútočí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Ďalšia hrozba Pchjongjangu prišla pred očakávaným sprísneným sankcií OSN voči komunistickej krajine, ktoré rozhnevalo severokórejských lídrov spolu s prebiehajúcimi americko-juhokórejskými vojenskými cvičeniami.

"Keďže Spojené štáty sa chystajú rozpútať jadrovú vojnu, my uplatníme naše právo na preventívny jadrový útok proti hlavnému sídlu agresora, aby sme chránili naše zvrchované záujmy," uviedol hovorca severokórejského ministerstva zahraničných vecí vo vyhlásení zverejnenom oficiálnou tlačovou agentúrou KCNA.

Pchjongjang obvinil Washington, že využíva vojenské cvičenia v Južnej Kórei na prípravu nukleárneho a konvenčného útoku na Severnú Kóreu. Pohrozil tiež ďalšími jadrovými skúškami v reakcii na sankcie, ako aj odstúpením od prímeria, ktorým sa v roku 1953 skončila trojročná Kórejská vojna. Severná Kórea v súčasnosti nedisponuje prostriedkami na jadrový útok na USA, dodáva Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu