Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

IKEA stiahla aj viedenské párky z piatich krajín!

IKEA stiahla aj viedenské párky z piatich krajín
IKEA stiahla aj viedenské párky z piatich krajín (Zdroj: TASR)

ŠTOKHOLM - Švédsky nábytkársky koncern IKEA, ktorý už začiatkom týždňa musel stiahnuť z ponuky obľúbené mäsové guľky Kötbullar, a to po zistení prítomnosti konského mäsa v produktoch z jednej šarže v ČR, dnes rozšíril zákaz distribúcie aj na viedenské párky od toho istého producenta, spoločnosti Gunnar Dafgard AB. Tá je hlavným dodávateľom koncernu.

Stiahnutie viedenských párkov, v ktorých sa podľa hovorkyne IKEA konské mäso nenašlo, sa však týka ich distribúcie iba v piatich krajinách, a to Francúzsku, Írskej republike, Portugalsku, Španielsku a Veľkej Británii. Predajne v ostávajúcich štátoch dostávajú párky od iných dodávateľov, uviedla podľa agentúry AP hovorkyňa IKEA Ylva Magnussonová.

Keďže aj testy samotného výrobcu potvrdili prítomnosť konského mäsa s podielom jedného až desiatich percent v mäsových guľkách, IKEA rozhodla o zastavení ich predaja v celkove 24 krajinách, vrátane Švédska i Nemecka, informovala agentúra DPA.

IKEA sa v spolupráci s výrobcom pokúsi nájsť nové cesty ako zabrániť opakovaniu tejto udalosti, ktorú vníma veľmi vážne, uviedla hovorkyňa.

Inkriminované dodávky konského mäsa mali podľa informácií švédskych elektronických médií pochádzať z Brazílie a niektorých európskych štátov, odkiaľ dorazili vo veľkých nákladoch mrazeného tovaru.

Aj v Moskve dnes tamojší hygienici informovali o odhalení prítomnosti konského mäsa v párkoch, importovaných z Rakúska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu