Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Popredseda Európskeho parlamentu utrpel pri nehode zranenia mozgu

Alexander Alvaro
Alexander Alvaro (Zdroj: Facebook)

BERLÍN – Podpredseda Európskeho parlamentu Alexander Alvaro, narodený v Nemecku, utrpel vážne zranenie mozgu pri dopravnej nehode v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Informoval o tom denník Bild a neskôr to potvrdil aj hovorca poslaneckého klubu Slobodnej demokratickej strany (FDP) v Európskom parlamente.

Podľa denníka Bild došlo k nehode v noci nadnes na diaľnici A1 medzi Burscheidom a Leverkusenom. Vodič tam dostal šmyk a zostal stáť krížom cez vozovku. Alvaro pochádzajúci z Düsseldorfu so svojím audi narazil vo vysokej rýchlosti do stojaceho opla. Jedného z pasažierov opla katapultovalo z vozidla a zomrel na mieste nehody, dvaja ďalší cestujúci utrpeli vážne zranenia.

Tridsaťsedemročný Alvaro je členom Európskeho parlamentu od roku 2004. Pôsobí vo Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci, predtým bol okrem iného v Delegácii pre vzťahy s Palestínskou legislatívnou radou a Delegácii pre vzťahy s Indiou. FDP je v europarlamente súčasťou Aliancie liberálov a demokratov pre Európu (ALDE).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu