Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Snehu odzvonilo: Zo soboty na nedeľu ho má nahradiť dážď

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) očakáva intenzívne dažďové zrážky. "Predpokladáme, že ďalšie pásmo intenzívnych zrážok, prevažne dažďových, zasiahne územie Slovenska v druhej polovici noci zo soboty na nedeľu (z 23.2. na 24.2.) a v nedeľu (24.2).

Dnes od 23. hodiny do nedeľnej polnoci SHMÚ očakáva najintenzívnejšie zrážky v južnej polovici stredného Slovenska. "Môže tam spadnúť 20 až 30 mm, na južných náveterných svahoch pohorí ojedinele 30 až 40 mm a v južnej polovici západného Slovenska 10 až 20 mm, ojedinele 20 až 30 mm. Na ostatnom území to bude väčšinou 2 až 15 mm," uviedol meteorológ SHMÚ Norbert Polcák. Podľa neho dôvodom je skutočnosť, že po prednej strane tlakovej níže so stredom nad severným Talianskom prúdi do našej oblasti od juhozápadu teplý a vlhký vzduch.

Podľa hydrológa SHMÚ Petra Parditku vzostupy hladín riek sa dajú predpokladať na tokoch Malých Karpát, v povodí Bebravy, hornej Nitry a Žitavy, ako aj na prítokoch dolného Hrona a Ipľa. "O prípadných výstrahách pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa budeme verejnosť informovať v médiách a na webovej stránke SHMÚ."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu