Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ničivé záplavy v uliciach Atén: Zatopené diaľnice a stovky prosieb o pomoc!

Meteorológovia uviedli, že množstvo zrážok, ktoré za posledných šesť hodín spadlo v Aténach, je priemerom za celý mesiac február
Meteorológovia uviedli, že množstvo zrážok, ktoré za posledných šesť hodín spadlo v Aténach, je priemerom za celý mesiac február (Zdroj: blic.rs)

ATÉNY - Hustý lejak spôsobil dnes rozsiahle záplavy a veľké škody v mnohých častiach gréckeho hlavného mesta Atény, voda zatopila aj domovy a diaľnice. Zaplavenie niekoľkých diaľnic a ciest spôsobilo v metropole obrovské dopravné zápchy, pričom ľudia uviazli vo svojich autách.

Najhoršie boli zasiahnuté obytné štvrte na západe Atén ako Egaleo, Nikaia a Peristeri, spresnila agentúra DPA.

"Prijali sme vyše 700 telefonátov žiadajúcich o pomoc ľuďom, ktorí zostali uväznení v zaplavených domoch, alebo o záchranu uviaznutých vodičov," povedal pre grécku štátnu televíziu zástupca šéfa hasičov.

Desiatky zaparkovaných áut zmietla voda, keď sa vyliali z brehov obe rieky Ilissos a Pikrodafni, a v niekoľko častiach Atén nastali výpadky elektriny. Pre popadané stromy bola dočasne zastavená aj mestská železničná a električková doprava. Úrady museli zatvoriť aj metro.

Meteorológovia uviedli, že množstvo zrážok, ktoré za posledných šesť hodín spadlo v Aténach, je priemerom za celý mesiac február.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu