Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Letisko v Hamburgu narušil štrajk, väčšinu z plánovaných letov zrušili

Štrajk pocítilo na vlastnej koži celkove asi 18.000 pasažierov Zobraziť galériu (3)
Štrajk pocítilo na vlastnej koži celkove asi 18.000 pasažierov (Zdroj: SITA)

HAMBURG – Štrajk bezpečnostného personálu dnes výrazným spôsobom narušil prevádzku letiska v Hamburgu. Do poludnia tam museli zrušiť 115 z plánovaných 181 odletov, ako aj 25 plánovaných príletov, informovala tlačová agentúra DPA.

Okolo 600 zamestnancov, ktorí majú na starosti kontrolu pasažierov, štrajkovalo už jeden deň v januári a dva dni v minulom týždni. Požadujú hodinovú mzdu 14,50 eura, na čo zamestnávatelia reagovali ponukou najskôr 12,75 eura a od budúceho roka 13,50 eura. Podľa odborárov ide však iba o hru na čas, ktorá je neprijateľná a jej logickým dôsledkom je štrajk.

Hovorkyňa letiska Stefanie Harderová potvrdila, že situácia je dnes oveľa napätejšia, ako pri ostatnom proteste. Pred terminálmi sa už od nočných hodín tvorili dlhé rady stoviek čakajúcich pasažierov. Hasiči a aktivisti Nemeckého Červeného kríža ich zásobovali vodou a balíčkami proviantu. Napriek tomu ráno skolabovali viacerí cestujúci, pričom dvoch museli previezť do nemocnice.

Štrajk letiskového personálu v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hovorkyňa letiska v tejto súvislosti hovorila o nezodpovednosti iniciátorov štrajku. Situácia sa mierne zlepšila po tom, čo súkromná bezpečnostná firma dokázala mobilizovať pracovníkov navyše. Čakacie lehoty sa tak skrátili zo štyroch na jednu hodinu.

Letisko v Hamburgu odporúča cestujúcim, aby si zvolili náhradnú železničnú dopravu. Štrajk pocítilo na vlastnej koži celkove asi 18.000 pasažierov, odlietajúcich z Hamburgu a približne rovnaké množstvo cestujúcich, ktorí sem mali namierené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu