Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

USA a Kanadu zasiahla ďalšia snehová búrka, zrušili stovky letov!

Následky snehovej búrky Nemo
Následky snehovej búrky Nemo (Zdroj: SITA)

BOSTON - Oblasť Nové Anglicko na severovýchode Spojených štátov už druhý víkend po sebe trápili prívaly snehu a dopravné komplikácie. Motoristi sa nestretli len so snehom, ale aj so silným nárazovým vetrom.

Región aj cez obavy z toho, že by sa mohla opakovať kalamita z predchádzajúceho víkendu, nehlásil žiadne väčšie nehody alebo rozsiahle výpadky elektrickej energie, napísal portál bostonglobe.com.
    
Zlá viditeľnosť čakala podľa serveru accuweather.com na vodiča medzi Portland a Bostonom a na diaľnici medzi Jamestown v štáte Rhode Island a Portsmouthom.

Loganove medzinárodné letisko v Bostone odrieklo približne 70 príletov a zrušilo 70 odletov, ďalších zhruba 260 spojov malo meškanie. Nantucket, ktoré je po Loganovom letisku druhej najrušnejšie v štáte Massachusetts, zrušilo zhruba 100 spojov.
    
"Je to úplne iný typ počasia, než aké bolo minulý týždeň," vyhlásil v nedeľu bostonský starosta Thomas M. Menino. Dodal, že situácia je úplne pod kontrolou. Pre porovnanie, Loganove letisko hlásilo asi 13 centimetrov snehu, pred týždňom tu napadlo takmer päťkrát toľko.

Obyvatelia a návštevníci pobrežných kanadských provincií Nové Škótsko a Nový Brunšvik najviac pocítili najnovšie výčiny počasia v regióne.
      
Ďalšia zimná búrka, sprevádzaná hustým snežením a silným vetrom, si vynútila uzavretie vzdelávacích zariadení v oboch provinciách. Tisícky ľudí sú bez elektrickej energie, informovala dnes televízna spoločnosť CBC. Úrady v postihnutých oblastiach varovali pred nebezpečenstvom v podobe snehovej pokrývky a ľadu na cestných komunikáciách. Búrka si vynútila i zrušenie desiatok letov.
    
Severovýchod Spojených štátov pred viac ako týždňom zasiahla rozsiahla snehová búrka Nemo, ktorá priniesla na niektorých miestach skoro meter snehu, ochromila dopravu a pripravila o elektrinu až 700.000 domácností. V Spojených štátoch si vyžiadala desiatku životov. Ďalších najmenej troch ľudí usmrtila v Kanade.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu